Hírek

Munkácsi József kapta a “Diáksportért Díj Krajcs Gábor emlékére” díjat

A 2023. évi „Diáksportért Díj Krajcs Gábor emlékére” elismerés február 17-én került átadásra. Ebben az évben a beérkezett javaslatok alapján az alapítvány kuratóriuma a díjat “Fáradhatatlan, a labdarúgás érdekében végzett szakmai pályafutásáért és példaértékü emberi kvalitásaiért” Munkácsi József részére adományozta.

Munkácsi József több, mint 4 évtizedes sportedzői tevékenységét elsősorban a szolnoki labdarugó utánpótlás nevelésére szentelte – és szenteli a mai napig . Tíz éve működik az általa elindított OVI FOCI.,melynek keretében több száz gyermek ismerkedett és szerette meg a sportágat.

Ezen kívül korosztályok váltották egymást elhivatott edzői munkája során. A labdarúgó korosztályok csapatai – benne későbi felnőtt és korosztályos kerettagok és válogatottak is – sora köteleződött el egy életre labdarúgással.

Sikeres alapító és szervező munkát végzett az első Szolnoki Sportiskolán belül létrehozott labdarúgó szakosztály vezető edzőjeként , majd a Szolnoki MÁV – MTE labdarúgó szakág vezetőjeként is. Később az újra indított Sportiskolában a labdarúgó korosztály utánpótlási nevelési rendszerének kidolgozásában is tevékenyen részt vett.

Mindazok. akik elkötelezettek Szolnokon a labdarugás iránt akár gyermek labdarugóként, versenyzőként, sportedzőként, szurkolóként, vagy éppen szülőként aktív részesei voltak Munkácsi József mai napig elismeréssel tisztelik munkásságát.

SZOLJON – Egybeforrt a neve a szolnoki labdarúgással, ötven éve a pályán Munkácsi József