Hírek

Zsemlye Andor kapta a Krajcs Gábor Emlékére alapítvány első ösztöndíját

A „Szandaszőlős Diáksportjáért Alapítvány Krajcs Gábor Emlékére” alapítvány 2018. év végén jött létre. Az alapítók a fiatalon elhunyt Krajcs Gábor emlékére szülőhelye és lakhelye Szolnok – és kiemelten Szandaszőlős – sportját, sportoló diákjait és a diáksportban tevékenykedőket kívánják hosszútávon támogatni.

Az Alapítvány céljai között szerepel többek között a tehetséges fiatal – elsősorban szandaszőlősi – sportolók tehetséggondozása, támogatása, ennek érdekében a Szandaszőlősi Általános Iskolával együttműködve a rászoruló „jó tanuló jó sportoló” diákok anyagi támogatása.

Ennek első eseményeként az alapítvány kuratóriuma Gönczöl Ferenc edző javaslata alapján 2019 januárjában Zsemlye Andor 4. c osztályos tanuló részére ítélt oda a havi 15000.- Ft-os sportolói- tanulói ösztöndíjat.

Az erről szóló ösztöndíjszerződést 2018. február 5-én Hegmanné Nemes Sára, a kuratórium elnöke, valamint Zsemlye Andor és Édesanyja írta alá a Szandaszőlősi Általános Iskola tornatermében.

Az eseményen a sportoló diákokon kívül jelen volt Hegyiné Mladoniczki Éva,a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Gönczöl Ferenc, a Szandai Focisuli SE szakmai vezetője, edző, valamint az alapítók és a kuratórium tagjai.