Hírek

Kővári Lászlóné kapta a “Diáksportért Díj Krajcs Gábor emlékére” díjat

2021 szeptember 1-én megtartott Szolnok Város Napi ünnepségen második alkalommal adták át a „Diáksportért Díj Krajcs Gábor emlékére” elismerést.

Ebben az évben a beérkezett javaslatok alapján az alapítvány kuratóriuma a díjat „Az ifjúsági és diáksport területén végzett kiemelkedő tevékenységéért, több évtizedes testnevelői, sportvezetői és edzői munkájáért, Szolnok város diáksportjának fejlődésében betöltött kimagasló szerepéért” Kővári Lászlóné részére adományozta.

Kővári Lászlóné 1942. május 19-én született Békés megyében. A Testnevelési Főiskola kitűnő eredménnyel történő elvégzése után Szolnokon kezdte pályafutását.

1964 és 1975 között a Költői Anna Úti Általános Iskolában tanított, nevéhez fűződik a megye első testnevelés tagozatos osztályának megalapítása. Emellett a sportiskola atlétika edzőjeként is tevékenykedett.

1975-ben a Szolnoki Városi Sportiskola igazgatója lett, majd 1983-ban a Szolnok Városi Tanács Sportfelügyelőjeként folytatta munkásságát.

1990-ben a Széchenyi Gimnáziumban kezdett tanítani, a testnevelési tagozatos osztály létrehozásában is közreműködött. 2000-ben nyugdíjba ment.

Munkássága alatt szívügye volt a diáksport és a szabadidősport. Megalapította a Szolnok Városi Diáksport Tanácsot is. Nevéhez fűződik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Góliát Mc Donald’s DLK megalakítása is.

Példáját követve tanítványai közül sokan váltak maguk is testnevelő tanárrá, akik ma a szolnoki oktatási intézményekben nevelik a sport szeretetére a diákokat.

Hosszú évek óta kimagasló tevékenységével, munkabírásával, töretlen lendülettel szervezi a város diák- és szabadidősportját és a szépkorúak sportját. Jelenleg is Szolnoki Diáksport Egyesület elnöke, melynek 25 oktatási intézmény tagja

Sok helyen ott volt és van ma is: diáksport, gyermekfoci, civiltanács, szabadidősport. Sokat változott minden, a gyerekek, a tanárok, a rendszer. Nehéz következetesnek lenni ebben a világban, de ő így élte le az életét, ő amíg tud mozog és aktívan dolgozik a diáksportért.

Életútja alapján méltó a „Diáksportért Díj Krajcs Gábor Emlékére” díjra.

A Szolnok TV összefoglalója ide kattintva tekinthető meg.

Az alábbi képeket Illyés Csaba készítette – köszönjük.