EmléktornaHírek

Jó hangulatban, jó időben rendezték meg a második Krajcs Gábor Emléktornát

Jó hangulatban, jó időben rendezték meg a második Krajcs Gábor Emléktornát. A Bozsik kispályás labdarúgás keretein belül -együtt az emléktornával- 18 csapat lépett pályára. Kiváló játékból és izgalmakból most sem volt hiány.

A Bozsik egyesületi torna keretén belül rendezték meg a 2-ik Krajcs Gábor kispályás labdarúgó emléktárnát. 18 csapat állt pályára, közeli, stávoli településekről. Az 1986-ban született Krajcs Gábor sportszeretete példaértékű. Már fiatalon rúgta a labdát, a országos és nemzetközi tornákon jutott a “szandásokkal” a dobogó felső fokára. Fiatal emberként sem fordított hátat a sportágnak, ám korai halála megszakította ezt a sportpályát.

“Napjainkban 20 éve Krajcs Gábor általános iskolásként diákolimpiai döntős csapat tagja volt, ez szerencsés egybeesés.” – mondta GÖNCZÖL FERENC szervező.

A torna emléket állít Gábornak, és mi sem lehet ehhez jobb, mint maga a labdarúgás. A műfüves pályák mindegyikén zajlottak a mérkőzések. Kalocsa, Bácsalmás, Kecskemét, Szeged, Cegléd, Kiskőrös és persze a Szanda Focisuli fiataljai gyűrték egymást.

“Jól játszottunk, de végül mi nyertünk. Min múlott? Gyorsaság és a passzolás.” – mondta SZLOVÁK MILÁN Kiskőrös LC.

Az első meccs sok csapatnak még a ráhangolódást jelentette, ami az eredményen is megmutatkozott. A jó idő, a sport szeretete, eredménytől függetlenül jó hangulatot teremtett. S bár mindenki nyerni áll pályára, ha nem úgy sikerül, akkor sem szegi ez kedvét senkinek.

A Szanda Focisuli diákjai két jól sikerült meccsel indítottak, így elégedetten várhatták a folytatást. A hibákból lehet itt is tanulni. ha valami nem ment jól az elején, a következő mérkőzésen lehetett javítani. Tapasztalat, hogy a gyerekek szeretnek focizni, még mindig a labdarúgás a legnépszerűbb sportág hazánkban. ennek ellenére az is megfigyelhető, hogy jóval kevesebben választják ezt a sportot, mint 20 évvel ezelőtt, pedig szükség van a jó képességű utánpótlásra, hiszen nélkülük nem tud felzárkózni a hazai labdarúgás az európai középmezőnybe sem.

A Szolnok TV összefoglalója