EmléktornaHírek

Harmadik alkalommal rendezték meg a Krajcs Gábor emléktornát

A III. Krajcs Gábor Emléktorna 2020. szeptember 20-án került megrendezésre, a tornán a kiváló sportolóra, fiatalon elhunyt sportszakemberre, Krajcs Gáborra emlékeztek. A helyszínt ez évben is a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. biztosította, kiváló körülményeket teremtve a sportoló gyermekeknek és a résztvevőknek egyaránt.

A torna rendezője, szervezője Gönczöl Ferenc szakmai vezető irányításával a Szanda Focisuli SE volt. A résztvevő csapatok visszajelzése alapján elmondható, hogy egy kiváló tornán hibátlan rendezés mellett egy tökéletes napot zártak.

A megnyitót megtisztelte jelenlétével Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Gábor volt iskolaigazgatója, valamint Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város Polgármestere is.

Szalay Ferenc kiemelte, hogy a futball mennyire csapatsport azt a Krajcs Gábor Emléktorna tökéletesen megmutatja. Gábor halála sokunknak fájó a mai napig, ám a Sportcentrum egykori sportszervezőjének, a remek focistának az emléke összetartotta a barátokat, családtagokat, s egy torna, valamint egy alapítvány őrzi szellemiségét.

Nagyon megható, személyes emlékeket felidéző beszédet mondott Pozderka István lábtenisz világbajnok, Gábor volt csapattársa is. Elmondta, hogy együtt kezdtek el focizni Gáborral, megtanultak közös célokért csapatjátékosként küzdeni, barátságuk a pályán kívülre is szólt, rengeteg közös élmény kötötte őket össze az általános iskolás, gimnáziumi és egyetemi évek alatt.

Legkedvesebb közös emléke ’99 nyarán történt (13 évesek voltak), amikor diákolimpiai bajnokok lettek, majd egy nemzetközi futballtornán szerepeltek Szardínia szigetén. Gábor minden poszton bevethető, kiemelkedően tehetséges játékos volt, utóbbi versenyen a kaput őrizte: a döntőben 3-3 után büntető rúgásoknál az utolsó körben megfogta a házigazda olasz játékos panyenkás büntetőjét, mellyel megnyerték a nemzetközi tornát.

A nyitómeccset a volt csapattársak játszották.

A III. Krajcs Gábor Emléktornán 8 utánpótlás korosztályú csapat lépett pályára. Az első két emléktornát a Szanda nyerte, a csapat most is ott volt a döntőben.

Végeredmény:

  1. TISZAKÉCSKEI VSE
  2. SZANDA FOCISULI SE
  3. UFC KECSKEMÉT
  4. RÁKÓCZIFALVA SE
  5. TEHETSÉG SE JÁSZBERÉNY
  6. SZAJOL KLK
  7. LURKÓ FOCIMÁNIA FK
  8. SZOLNOKI MÁV UPFC (ők egy korosztállyal fiatalabb csapattal vettek részt)
  • A döntő: Tiszakécskei VSE–Szanda Focisuli SE 2–0
  • A harmadik helyért: UFC Kecskemét–Rákóczifalva 2–0

Különdíjasok

  • A torna legjobb mezőnyjátékosa: Kecskés Barnabás (Tiszakécske VSE).
  • Legjobb kapus: Kugyela Dániel (Rákóczifalva SE).
  • Gólkirály: Molnár Bence (Szanda Focisuli SE, 8 góllal).
  • Legjobb hazai játékos: Fricz Milán (Szanda Focisuli SE).

A csapatok legjobbjai edzőik szavazatai alapján: Subicz Zsolt (Tiszakécske VSE), Kaló Zsombor (Szanda Focisuli SE), Mező Maxim (Kecskemét UFC SE), Kugyela Dániel (Rákóczifalva SE), Csomor Luca (Tehetslg SE Jászberény), Krizsa László (Szajol KLK), Kóti Martin (Lurkó Focimánia), Timár László (Szolnoki MÁV UFC).

A legjobb teljesítményt nyújtó csapat edzője: Kovács Károly (Tiszakécskei VSE).

A Szolnok TV összefoglalója